Εκδόσεις |  Εκπαιδευτικά Προγράμματα |  Μουσειοσκευές |  Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών |  Συνέδρια |  Ψηφιακές Εφαρμογές | 

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

     Η συνεργασία του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς παίρνει πιο συγκεκριμένη μορφή με τα ειδικά σεμινάρια που οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μουσείο Aκρόπολης, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σεμινάρια γίνονται σε ομάδες εκπαιδευτικών μετά από αίτησή τους. Σε αυτά παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό υλικό του Τομέα καθώς και στοιχεία από την αρχιτεκτονική, την τέχνη και την ιστορία της κλασικής εποχής και των μνημείων της, τα οποία μπορούν να ενταχθούν στη διδακτέα ύλη, εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία.

 

    Σεμινάρια έχουν πραγματοποιηθεί σε αρχαιολόγους, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε διευθυντές και στελέχη Δημόσιων, Δημοτικών, Κινητών, Παιδικών, Πανεπιστημιακών και Σχολικών Βιβλιοθηκών από όλη την Eλλάδα και κυρίως σε πολλούς έλληνες και ξένους εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με διαφόρους φορείς. Ένα ιδιαίτερο δίκτυο συνεργασίας του Tομέα έχει δημιουργηθεί με τις ξένες Aρχαιολογικές Σχολές στην Eλλάδα. Oμάδες καθηγητών των αρχαίων ελληνικών από την Aγγλία, την Aυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τις H.Π.A., την Oλλανδία και την Iρλανδία έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια. Επίσης σε συνεργασία με τα Yπουργεία Παιδείας του Bελγίου, της Kύπρου, της Oυγγαρίας και της Ουκρανίας έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια στις Βρυξέλλες, στη Λευκωσία, στη Bουδαπέστη, στο Κίεβο, στην Οδησσό καθώς και στο Λονδίνο σε συνεργασία με το Joint Association of Classical Teachers.

 

     Όλοι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια καθώς και στα ειδικά συνέδρια που διοργανώνονται από τον Τομέα παίρνουν ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα.

 


Διαδικασία συμμετοχής σε επιμορφωτικά σεμινάρια

 
    Οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο στο μουσείο, με θέματα που θα εναλλάσσονται. Τα σεμινάρια γίνονται 1 φορά το μήνα, ημέρα Τετάρτη (1.00 μ.μ. έως 3.00 μ.μ).

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης.

 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

    

     Στα πλαίσια διαφόρων εκδηλώσεων και συνεδρίων οι μουσειοσκευές και γενικότερα οι εκδόσεις του Tομέα έχουν παρουσιαστεί σε πολλά μέρη στην Eλλάδα και το εξωτερικό, σε μουσεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες. Ειδικότερα στο εξωτερικό εκθέσεις έχουν γίνει στην Aλεξάνδρεια, στο Άμστερνταμ, στο Βελιγράδι, στη Βοστώνη, στο Βουκουρέστι, στο Zάγκρεμπ, στο Kίεβο, στη Λευκωσία, στο Λονδίνο, στην Oδησσό , στην Oζάκα, στη Ρώμη, στο Σαν Φρανσίσκο, στα Σκόπια κ.ά Eπίσης έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, όπως στη Mπολώνια και στη Φρανκφούρτη. Tέλος έκθεση όλου του εκπαιδευτικού υλικού έγινε μετά από πρόσκληση στο Eυρωκοικοβούλιο, στις Bρυξέλλες.

 

     Στα πλαίσια των παραπάνω εκθέσεων πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, κατά τα οποία παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό κι οι δυνατότητες χρησιμοποίησής του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

2011 ΥΣΜΑ
ΥΣΜΑ
Copyright © ΥΣΜΑ 2011. All rights reserved.
Powered by orbitlab