ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

50 μαθητές της Α' τάξης από το Λύκειο Βουλιαγμένης

Κατά τον φετινό τριήμερο εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25/9), ο Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ συμμετείχε στη σπονδυλωτή δράση «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα» που σχεδιάστηκε από την Διεύθυνση Μουσείων και τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Κληρονομιάς.

 

Στο πλαίσιο αυτής της συγκεκριμένης θεματικής, ο Τομέας οργάνωσε και διεξήγαγε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης με τίτλο: "Ακρόπολη και Κυλώνειο Άγος: Μια ιστορία παραβίασης ασύλου". Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/9/2016 και το παρακολούθησαν 50 μαθητές της Α' τάξης από το Λύκειο Βουλιαγμένης.

 

Σημείο εστίασης για τους μαθητές στάθηκε η αποτυχημένη προσπάθεια του Κύλωνα να καταλάβει την εξουσία το 632 π.Χ και κυρίως το «άγος» που δημιουργήθηκε όταν οι οπαδοί του δολοφονήθηκαν ενώ ήταν ικέτες και είχαν αναζητήσει άσυλο στον ναό της Αθηνάς Πολιάδας επάνω στην Ακρόπολη. Συζητήθηκε εκτενώς τόσο το ίδιο το γεγονός όσο και ο αντίκτυπός του στα μελλοντικά χρόνια.

2011 ΥΣΜΑ
ΥΣΜΑ
Copyright © ΥΣΜΑ 2011. All rights reserved.
Powered by orbitlab